Atenuator stereo de zgomot (19)

Recepţia emisiunilor stereo îndepărtate în oomeniul FM este tulburată de cele mai multe ori de zgomote care dispar în cea mai mare carte după comutarea pe mono. Cauza acestei efect este faptul că, la recepţia stereo, cea mai mare parte a zgomotelor din canalul stâng sunt în antifază cu cele din canalul drept. După conectarea în paralel a ambelor canale, aceste părţi de zgomot se anulează reciproc. Atunci când ambele canale nu sunt conectate pe întreaga bandă de frecvenţă, ci sunt conectate numai la frecvenţe înalte, pe de o parte zgomoţul scade vizibil, iar pe de altă parte, impresia de sunet stereo obţinută este mai pronunţată. Problema enunţată este preluată de atenuatorul stereo de zgomot.
Atenuator stereo de zgomot

Montajul constă din două repetoare pe emi- tor per canal. Prin comutatorul Slabe, pot fi legate trei puncte de comutare ale unui canal cu punctele de comutare (intercalate) ale celuilalt canal, peste condensatoarele C3, C4 ÅŸi C5. RezistenÅ£ele R9, R10 ÅŸi R11 atenuează eventualele „pârâituri".
Pentru componentele în antifază, a căror frecvenţă se găseşte deasupra a 8 kHz, montajul acţionează ca punte între canalul stâng şi cel drept, ele fiind astfel scurtcircuitate. Din contră, componentele sincrone ajung fără probleme pe frecvenţa lor la ieşirile corespunzătoare.
Frecvenţa preluată stereo-mono poate fi coborâtă la jumătate (4000 Hz), de exemplu prin dublarea valorilor condensatoarelor C3, C4 şi C5.

Atenuator stereo de zgomot

Etichete:

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.