Invertor trifazic 380V pentru panouri solare sau baterie AUTO – de la 12V la 380V

In aceasta postare voi învăţa cum să facem un event invertor simplu trifazic cu doar câteva circuite integrate.

Deja am învăţat pe blog cum să facem un invertor pentru un circuit solar insa in acest articol vomface un invertor trifazic care poate fi construit cu circuite integrate foarte simple si cateva componente pasive.

Pentru a putea obţine cele trei faze de la un circuit simplu de curent continu (Bateria auto) sau de la un panou solar avem nevoie de cateva piese fundamentale.

1  un generator de trei faze

2  un etaj desire trifazic

3  un circuit de amplificare a curentului.

Schema de mai sus arată procesorul de bază care poate  arta dificil la prima vedere  dar nu este deloc aşa.

Circuitul este împărţit în trei părţi,ic555  care determină frecventa celor 3 faze( 50 sau 60 Hz),IC 4035  care împarte alimentare cele trei faze separate la un unghi de 120 de grade.

l1 şi l2 si c poate fi alesi aproximativ pentru a obţine 50 sau 60 Hzla 50 la sută capacitate.

schema următoare detaliază invertorul cu moş fet pentru cele trei faze.

configuraţia  ararta chiar simplu datorita  tehnologiilor incorporate de circuitul  integrat.

fiecare etaj are propriul sau pin minim si maxim şi de asemenea şi propriul Vcc/Masa.

toti pini de plus trebuiesc unici împreună şi conectaţi la 12 volţi ai circuitului ( mini 4/8 ai lui IC555) asta ca să ajungi la final sa fie accesibil celor 12 volti care vin de la panoul solar.

Similar cu aceasta noapte toti pinii de  masa trebuiesc uniţi.

circuitul de mai sus se ocupa de procesarea si amplificarea celor 3 faze  dar după cum bine ştiţi un panou solar what a debita maxim 60 de volţi. din acest motiv trebuie să vă avem în vedere introducerea unifi care se amplifice cei 60 de volti de la panou si sa ii transforme în 220 de volti.

Acest lucru poate fi obtinut repede prin introducerea unui circuit integrat NE555 simplu care are rolul de amplificare.

 

Din nou observam ca circuitul de amplificare de la 60 de volţi la 220 de volti nu arată deloc dificil si poate fi construit cu piese care se gasesc simplu pe piata.

Circuitul 5 5 5 este configurat ca un stabil cu o frecventa de aproximativ 50KHz. această secvenţă acţionează poarta unui mosfet.

inima circuitului de amplificare reprezintă un transformator cu miez de ferită care primeşte frecvenţa de la mos fet  ce converteşte 60 de volţi in cei 220 de volţi necesari.

transformatorul poate fi construit de asemenea cu miez bobinat folosind sârmă de un milimetru şi 50 de spire pe primar, şi secundarul folosim sârmă de 0,5 milimetri si 200 de spire.

Etichete: ,

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.