Care este diferenta dintre Nul,Masa si Impamantare ?

Diferența principală dintre nul, masa și impamantare?

Reprezentare Grafica Impamantare
Simbol Impamantare


     Pentru a înÈ›elege diferenÈ›a dintre nul, masa È™i impamantare, trebuie să înÈ›elegem mai întâi intelesul acestor notiuni.

Nul

Nul
Conexiuni Nul

     Nulul este calea de întoarcere pentru un circuit de curent alternativ care ar trebui să transporte un curent  în mod normal. Acest curent poate sa apara din mai multe motive, în primul rând datorită dezechilibrului de fază È™i de ceva timp datorită armonicelor.
     S-ar putea să existe È™i alte motive,insa amplitudinea acestui curent este în fracÈ›iune fata  de curentul de fază È™i în puÈ›ine cazuri acesta poate ajunge sa fie mai mare sau chiar dublu fata de acest curent. Deci, firul nul este întotdeauna considerat a fi încărcat (în circuit activ ). Acest fir nul este dat la masă (prin împamantareare) pentru a face cel de-al doilea terminal al firului nul sa aibe potenÈ›ial zero.

Impamantare sau masa

impamantare
Impamantare sau masa.

     Impamantarea sau masa reprezintă termenii folositi atunci cand ne referim la  siguranÈ›a împotriva scurgerilor de curent sau a curenÈ›ilor reziduali din sistem prin intermediul celui mai usor traseu de rezistență. ÃŽn timp ce faza È™i nulul sunt conectate la cablajul principal, impamantarea poate fi conectata la carcasa  un dispozitiv sau echipament sau la orice sistem care, în condiÈ›ii normale, nu transportă curent, dar în caz de defecÈ›iune a izolaÈ›iei, se presupune că are un curent mic.
     Acest curent nu vine direct din conductorul de fază, ci provine din legături secundare care nu erau în contact cu sistemul aflat sub tensiune în stare normală. Acest curent este de obicei mult mai mic decât curentul de fază È™i mai ales este în ordinea mA. Dar acest curent de scurgere este suficient de puternic pentru a ucide pe cineva sau poate sa produca un incendiu. Un astfel de curent este directionat pe  o cale de rezistență scăzută È™i trimis spre impamantare prin intermediul unui fir de îmimpamantareare .
Din cauza diferențelor de utilizare in circuite, nu se amestecă niciodată nulul cu impamantarea. Cu toate acestea, ambele ajung la impamantate(desigur, procesul poate fi diferit). Dacă ambele vor fi amestecate, atunci firul de îmimpamantareare care nu ar trebui să poarte vreun curent în stare normală, poate avea unele sarcini și va deveni periculos.

Bine de stiut:

Diferența dintre nul și impamantare.
Nu există altfel  diferente între Masa È™i Impamantare, aceÈ™ti termeni au acelasi inteles .
Îmimpamantarea este cuvântul obișnuit utilizat pentru legarea la impamantare în standardele nord-americane, cum ar fi IEEE, NEC, ANSI și UL etc. în timp ce Masa este utilizat în țările europene și în standardele BIA precum IS și IEC etc.
Cuvintele Masa și Impamantare sunt sinonime. Ambele sunt cuvinte sunt utilizate pentru același lucru.

Diferenta dintre nul si impamantare

Trimiteți un comentariu

  1. Dacă nulu de la stalp este legat de impamantare si apoi in tabloul de siguranțe unde nulu este impreu at cu impamantarea nu poate deveni ca si un consumator.?

    RăspundețiȘtergere
  2. De la distribuitor îți vine 2 sau 3 conductori,in monofazat. Poate veni Faza, Nul și Pe. În acest caz, dacă împământarea dv. nu a fost legată în BMPM, se va lega în Tabloul general din casă împreună cu Pe.
    Dacă de la distribuție vă vin 2 conductori, aveți Fază și Nul. În acest caz, împământarea dv merge în bara de împământare, iar Nulul în bara de nul. De treaba asta se ocupa electricianul autorizat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce valori au la măsurătoare circuitul monofazat faza cu Nilul și faza cu împământare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am o coloană 3/25 + 16 aluminiu subteran pămantare făcută la casa separat am vrut sa fac punte între bara nul și pămantare dar diferențialul de la strada nu mă lăsa ce soluție ar fi sa fac acea punte

    RăspundețiȘtergere

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.