5 lucruri pe care un electrician bun trebuie sa le stie sau sa le aiba

     

   Sa cauti un electrician bun nu este o treaba usoara.Ai la dispozitie sa alegi  de la companiile mari specializate si pana la particulari ”priceputi” . Deci……la ce trebuie sa fi atent cand apelezi la serviciile unui electrician?
Sa fi un electrician bun nu este o joaca.In afara de faptul ca ai una dintre cele mai riscante meserii,responsabilitatile care vin cu aceasta meserie sunt imense.Daca un electrician nu este priceput poate provoca un incendiu in care sa i-ti dispara toata casa(care cel mai probabil pentru multi dintre noi reprezinta agoniseala de o viata) sau mai rau chiar sa i-ti puna viata in pericol.
Astfel ca electricianul se presupune ca trebuie sa fie foarte bun cunoscator in domeniu si pregatit maxim cand vine vorba de efectuarea unei lucrari electrice.
El este responsabil sa se asigure ca este capabil sa efectueze lucrarea inainte sa se apuce de lucru.
Mai jos avem o lista de cu lucruri munime pe care un electrician bun ar trebuii sa le stie sau sa la aiba:

1.   O forma de atestare profesionala.


   Un atestat profesional sau o diploma care sa certifice competentele profesionale ale electricianului este cea mai sigura forma de a convinge clientul ca este ceea ce cauta si ce are nevoie.
Pentru a obtine o diploma de certificare a competentelor profesionale sau un atestat,un electrician trece prin multe etape de invatare,evaluare,pregatire,examinare si probe practice care il fac ca la sfarsit sa fie apt atat intelectual cat si fizic,prin exercitii repetate pentru a efectua o lucrare. Deasemenea in cazul unei avarii majore dupa ce a-ti tocmit un “meserias” fara diploma sau atestat(un incendiu provocat de instalatia electrica executata defectuos),nu puteti sa solicitati despagubiri si daune de la societatea de asigurari la care aveti polita de asgurare a locuintei din simplu motiv ca nu puteti face dovada ca a-ti incredintat lucrarea unei pesoane /firme autorizate si competente.

2.   Un electrician trebue sa aiba o polita de asigurare.

  Sa spunem lucrurilor pe nume – meseria de electrician se numara printre top 10 meserii periculoase .
Electricienii manevreaza cabluri de inalta tensiune,se urca pe scari foarte inalte, incaleca posturi de transformare,merge pe acoperisuri,calareste stalpi.In afara situatie in care clientul a contractat un electrician pentru a face o lucrare de la 0 ,de cele mai multe ori acesta nu chiama un electrician dacat atunci cand este neaparata nevoie de unul (de cele mai multe ori atunci cand iese fum din prize,cand miroase a ars,cand “scoate flama”, cand “pisca ceva”…… Smile ).
Este deci o miscare inteleapta (atat din partea clientului cat si din partea electricianului) sa incheie o polita se asigurare cu o firma specializata de asigurari.
In primul rand electricianul este asigurat in cazul in care pateste ceva in timp ce executa lucrarea iar in al doilea rand este bine si pentru client pentru ca poate sta mult mai linistit ca a contractat pe cineva care este asigurat  si nu trebuie sa stea pe tot parcursul lucrarii cu grija electricianului sa nu pateasca ceva cat lucreaza la el.
O alta latura a politei de asigurare este aceea ca poate oferii un spor de incredere clientului si un plus de seriozitate electricianului.Ganditiva ca nu orice “nenea” isi permite sa plateasca (de multe ori sume importante de bani) pentru o polita de asigurare.
Pe scurt a avea o polita de asigurare ca electrician este ca si cum ai spune “Sunt electrician,sunt mandru de ceea ce fac si sunt serios cand e vorba de meseria mea.”

3.   Un elecrician se tine constant la curent cu noutatile si inovatiile din domeniul sau de activitate.


 Cunostintele si informatiile din domeniul electric evoluaeza constant inca de la descoperirea electricitatii.sunt tot timpul noi tehnologii si /sau proceduri dezvoltate de gigantii din domeniu electric .An de an sunt prezentate la diferite expozitii scule,aparatura ,echipamente si tehnici noi din domeniul electric asa ca este bine ca electricianul sa fie informat in legatura cu acestea ,mai ales daca aceste inovatii din domeniul il ajuta sa faca o treaba mai buna sau mai eficienta.Un bun electrician intotdeauna face putina cercetare pentru a vedea ce a mai aparut nou.De cate ori este posibil este bina sa merga la cursuri de specializare pentru o anumita ramura,aparat,ecipament……

4.   Electricianul trebuie sa fie in forma.

   Meseria de electrician nu necesita doar folosirea intelgentei si a cunostintelor dobandite in scoala sau dea lungul experientei profesionale – de multe ori este necesara si forta fizica pentru a duce la bun sfarsit o lucrare.Alteori este nevoie ca electricianul sa aiba o buna capacitate de coordonare mana-ochi.Pana la urma cu ce il ajuta pe client daca electricianul stie absolut tot din domeniu dar nu poate pune in aplicare cunostintele?(dincauza ca ii tremura mana de la atata tarie sau ca a mancat prea multa ‘shworma cu de toate’ si nu se poate urca pe scara?).
Deci este recomandat ca electricanul sa aiba muschii antrenati si burta supla.
Un alt aspect de care trebuie tinut cont este acela al capacitatii de a-si pastra calmul si concentrarea pentru ca alffel este posibil sa nu poata gasii solutii simple la la probleme si mai simple din instalatii.

5.   Un electrician trebuie sa i-si formeze propriul grup de clienti.

   Un grup bun de clienti este pentru un electrician ca o colectie de medalii,este dovada ca acesta a efectuat in trecut lucrari bune de calitate superioara.
Sunt foarte rare cazurile in care un client loial apeleaza la altcineva in cazul in care are nevoie de un electrician pentru a rezolva problemele aparute.Un client va ramane fidel electricianului pana cand acesta va da o “buleala”grava  si clientul va cauta pe altcineva.

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.