Teorema lui Thévenin

Teorema lui Thévenin

Léon Charles Thévenin

Teorema lui Thévenin se utilizeazã când sursa de semnal este de tensiune. Dacã sursa de semnal este de curent se utilizeazã teorema lui Norton (mai rar întâlnitã în practicã).
Metoda constã în înlocuirea unei pãrti din circuit (circuitul liniar si activ conectat la bornele X-Y si alcãtuit din sursa E si rezistoarele R1 si R2) cu un circuit serie simplu format dintr-o sursã echivalentã Eth si o rezistenþã echivalentã Rth .
Sursa echivalentã, Eth se determinã pentru circuitul liniar si activ lucrând în gol (fãrã sã fie conectate rezistentele R3 si R4 la bornele X, Y). Se aplicã regula divizorului de tensiune, Eth reprezentând cãderea de tensiune pe R2:
Rezistenta echivalentã Rth se determinã pasivizând surse E (se înlocuieste cu scurt circuit) si se calculeazã rezistenta vãzutã de la bornele X-Y, spre stânga, fãrã R3 si R4. Prin pasivizarea sursei E, rezistoarele R1 si R2 apar legate în paralel:
Tensiunea de iesire se poate acum determina usor, aplicând regula divizorului de tensiune

Teorema lui Thévenin

Etichete:

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikJTTXyA0Ce-hrj_hQTviwtzfC_Hhwmmh8jBNHuzwFxdpNmjPxi1RoTf4xRIh-oOYp5DYMAeW4CDCC21O1CXAcOl_leEdfy2xmAsL7TIKm604TRUh8Tf6u8I33eXuN7YiMiK4gdKORWMY/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.