Sursa de alimentare tensiune cu MJ3001

Cu valorile specificate pt componente, aceasta sursa de alimentare livreaza o tensiune de iesire de 12V. Pt alte tensiuni de iesire, adaptati doar divizorul de tensiune, asigurandu-va ca prin P1, R2 si R3 aveti cel putin 1 mA. Acest lucru este necesar pt ca incarcarea produsa de curentul de intrare a lui TL431C sa fie neglijabila (2uA). Tranzistorul de putere este un Darlington cu amplificarea in curent de minim 1000 la un curent de emitor de 5mA.

Cablajul proiectat pt aceasta sursa de tensiune include complet partea de redresare, adica o punte redresoare, un condensator-tampon si o siguranta. Condensatorul-tampon si radiatorul pt T1 sunt suficient de mari pt curenti de iesire de pana la 2A.

Schema electrica


Daca aveti nevoie de un curent mai mare, de pana la 5A, montati tranzistorul de putere in afara placii si montati-l pe un radiator mai mare. De asemenea , mariti capacitatea condensatorului de 10000 uF. Un curent continuu de iesire de 5A necesita in plus si racirea puntii redresoare.

Cablaj PCB sursa alimentare


Sursa de alimentare tensiune cu MJ3001

Etichete: ,

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.