DEFAZOR REGLABIL

Circuitul prezentat în figura 2.7.a constituie un filtru trece-tot ce permite obţinerea unor întârzieri reglabile ale fazei semnalelor aplicate la intrare.
Circuitul asigură amplitudinea constantă a semnalelor de ieşire şi funcţionează până la frecvenţe de 100 kHz. Distorsiunile introduse (măsurate pentru un nivel de ieşire egal cu 1 V) nu depăşesc 0,1%.
Semnalele din colectorul ÅŸi emitorul tranzistorului T, sunt defazate cu aproximativ 180° ÅŸi, prin intermediul repetoarelor realizate cu tranzistoarele T2 ÅŸi T3, se aplică la grupul R-C. Modificând valorile componentelor din acest grup R-C, se obÅ£ine, de fapt, defazarea dorită.
Tranzistoarele T4 ÅŸi T5 formează un etaj separator cu impedanţă de intrare ridicată. Dacă rezistenÅ£a R este realizată sub forma unui potenÅ£iometru liniar de 10 kT2, pentru diferite capacităţi se obÅ£in defazaje reglabile între 0° ÅŸi 180°. Curbele de variaÅ£ie pentru trei poziÅ£ii ale potenÅ£iometrului se arată în figura 2.7.b.
Caracteristicile de frecvenţă căzătoare se obţin prin inversarea elementelor din grupul R-C. Trebuie reţinut că, pentru un defazaj dat, circuitul are totuşi o bandă de frecvenţă relativ îngustă.



DEFAZOR REGLABIL

Etichete:

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.