Dublor de frecvenţă pentru chitara electrică (127)

Există un mare număr de aparate pentru efecte sonore adaptate la chitara electrică. Astfel, în dotarea chitariştilor rock există aproape întotdeauna un „schimbător de octave" care lucrează ca dublor de frecvenţă la piesele mo- nofonice. Amplificatorul transpune sunetele chitarei cu o octavă mai sus.
Frecvenţele pot fi dublate prin redresarea bialternanţă, aşa cum se găseşte ea la alimentarea celor mai multe montaje electronice. De această posibilitate s-a făcut uz în cazul de faţă. Puntea cu diode D1 ... D4 se găseşte în ramura de reacţie negativă a amplificatorului operaţional IC2, astfel încât liniile caracteristice neliniare ale diodelor nu influenţează dezavantajos semnalul. IC1 amplifică în prealabil semnalul provenit de la chitară. Amplificarea sa se reglează cu P1 în aşa fel încât să nu apară nici o limitare a semnalului. Cu P2 se reglează amplitudinea la ieşire, cel mai bine la aceeaşi mărime cu amplitudinea la intrare. S1 este comutatorul de by-pass; cu el efectul poate fi întrerupt.
Deoarece „schimbătorul de octave" nu numai că dublează frecvenţa, ci modifică şi forma oscilaţiei, sunetele redate de chitară sunt ceva mai ascuţite decât cele normale. O chitară bas capătă aproximativ acelaşi sunet ca şi chitara (electrică) obişnuită.

dublor de frcventa chitara

Dublor de frecvenţă pentru chitara electrică

Etichete:

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikJTTXyA0Ce-hrj_hQTviwtzfC_Hhwmmh8jBNHuzwFxdpNmjPxi1RoTf4xRIh-oOYp5DYMAeW4CDCC21O1CXAcOl_leEdfy2xmAsL7TIKm604TRUh8Tf6u8I33eXuN7YiMiK4gdKORWMY/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.