Amplificator stereo 2X5W cu integratul BA5417

Integratul BA5417 este un amplificator stereo cu numeroase functii folositoare cum ar fi oprirea automata la supra incalzire,functie stand-by,soft cplipping,gama larga a valorilor tensiunilor de alimentare si altele.Integratul poate furniza pana la 5W pe canal cu boxe de 4 Ohmi si alimentare de 12V.
Integratul BA5417 ofera o calitate audio foarte buna si un THD redus(Total Harmonic Distorsion),aproximativ 0,1% la frecventa de 1KHz si puterea de iesire de 0,5W.

Descrierea circuitului:

Functionarea acestuia este oarecum similara cu cea a integratului BA5406,
C10 si C11 actioneaza ca niste bariere pentru curentul continuu care poate aparea pe intrere.C2 si C6 deservesc difuzoarele pe iesirea amplificatorului corespunzatoare canalului stang sau drept.
C1 si C5 actioneaza in bucla.Bucla este o metoda prin care o parte din semnalul amplificat este luat si aplicat din nou pe intrare.Principalul scop al buclei este de a imbunatatii impedanta de intrare.
Perechile R1,C3 si R2,C7 sunt concepute pentru sporii stabilitatea amplificatorului pe frecventele innalte.C4 este condensator de filtraj pe intrarea alimentarii cu tensiune.S1 este comutator pentru stand-by.C8 este un condensator de filtraj.R3 si R4 regleaza nivelul pe iesirile stanga si dreapta in conjunctie cu rezistenta interna de 39K a integratului

Schema electrica:


Nota:


  • Tensiunea de alimentare trebuie sa fie intre 6V si 15V CC
  • Sursa de alimentare trebuie sa fie stabilizata si filtrata.
  • Un radiaror pentru BA5417 este necesar.


Amplificator stereo 2X5W cu integratul BA5417

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.