Transmițător FM utilizând integratul UPC1651


Descriere.

     In acest articol vom detalia schema de circuit a unui emițător FM care utilizează circuitul integrat UPC1651. UPC1651 este un amplificator UHF Silicon MMIC cu bandă largă. Integratul are un răspuns de frecvență largă la 1200MHz și puterea de câștig până la 19dB.Integratul poate fi alimentat la 5V curent continuu.
     Semnalele audio preluate de microfon sunt alimentate pe pinul de intrare (pin2) al integratului prin intermediul condensatorului C1. C1 acționează ca un filtru de zgomot. Semnalul modulat FM va fi disponibil la pinul de ieșire (pin4) al integratului. Inductorul L1 și condensatorul C3 formează circuitul LC necesar pentru crearea oscilațiilor. Frecvența emițătorului poate fi modificată prin ajustarea condensatorului C3.

Schema de circuite cu lista de piese.



Observatii.

  1. Circuitul poate fi asamblat pe o placă Vero.
  2. Inductorul L1 poate fi realizat prin realizarea a 5 rotiri de sârmă de cupru emailată de 26SWG pe un dispozitiv de formare din plastic cu diametrul de 4 mm.
  3. Conductor de cupru izolat de 75 cm poate fi folosit ca antena.
  4. Nu alimentați cu mai mult de 6V circuitul
  5. Microfonul M1 poate fi un microfon condensator.

UPC1651

Etichete: ,

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.