Nano Tehnologia - Urmatoarea revolutie in domeniul energiei solare

Energia regenerabila se rezuma la inovatie.O noua descoperire in domeniu o aduce pe alta si ciclul continua atata timp ca vom continua sa facem mai mult cu mai putin.
Dezvoltarea in domeniul energiei solare nu face exceptie mai ales technologia fotovoltaicelor beneficiaza de inovatii in domeniu materialelor din care sunt fabricate celulele solare si alte componente constructive.
Confirmand aceasta dinamica,un studiu recent a dezvaluit un potential enorm in industria energiei solare.
Studiul  “Materials for Next Generation Photovoltaics—2014–2021,” a fost facut de catre NanoMarkets,companie care se ocupa cu studiul pietei.
A identificat si analizat o serie de de materiale si tehnologii in dezvolatre pentru celulele solare,care au potential de dezvolatre in urmatorii sase -sapte ani.Acestea include tehnologiile bazate pe siliconul avansat sau siliconul cristalin(crystalline silicon (c-Si)),urmatoare generatie de celule pe pelicula subtire de PVC,Celulele organice,celulele formate spin sintetizare sub forma de vopsea(DSC),materiale perovskite,si alte nano-materiale.


Raportul identifica chimbarile care au loc in jurul fiecarui grup de materiale care au potentialul de a aduce inovatie,dezvoltare si crestere.De exemplu studiul a relevat faptul ca sa facut eforturi importante pentru a reduce costurile de productie si a face competitive pe piata tehnologia c-Si care a demarat apoi o cursa a noilor materiale ca celulele n-type ,selective emitter options, wrap-through variants, and cells with rear-side passivation techniques.



Inovatii similare au influentat si alte domenii si zona foto-voltaicelor.Raportul se orienteaza in special asupra unui nou material pentru celulele solare .Acesta afirma ca celulele perovskit au crescut dramatic in eficienta in anii care au trecut ,ajungand de la 3,8% in 2009 la 19,3% in 2014.
Raportul identifica deasemenea si alte nano-tehnologii care poate ajuta industria .Printre acestea se numara nano firele de argint,nonotuburile de Carbon,punctele quantice si Graphen-ul.

Per-total raportul prevede o cresere masiva in domeniul Nano- Foto-Voltaic,de la 20 de milioane in prezent la 262 de milioane in 2017 si 2,1 miliarde in anul 2021. 

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.