Amplificator surround cu integratul AN7147 - 5,3W


Amplificator surround






Integratul AN7147 este un amplificator stereo produs de Panasonic si a fost lansat cu denumirea de "inlocuitor" asa ca ne asteptam sa fie prezent pe piata o perioada indelungata .Impreuna cu alte cateva componente poate reprezenta un un sistem surround simplu de construit si ieftin.

Asa cum se vede si in schema de mai jos,acest circuit simplu se transforma intr-un amplificator cu surround printr-un truc simplu,mai excat prin adaugarea de reactie de la celalalt canal.Atunci cand este nevoie de sunet surround semnalul de reactie negativ furnizat de C13-R3 si C12-R4 este livrat catre intrarea "celuilalt" amplificator.Diferenta de faza rezultata produce in acest fel efectul de sunet surround.Totusi daca sunetul surround nu este dorit efectul poate fi dezactivat prin apasarea butonului S1.
Acest lucru duce la modificarea starii bistabilului dintre construit intre IC1.A si IC2.B si va alimenta tranzistorii T1 si T2 facand semnalul de reactie negativa mentionat mai sus sa fie pus in scurtcircuit la masa astfel pierzanduse efectul surround.
Un LED cu eficienta mare si o rezistenta de 3,3KOhm (R14) trebuie totusi folosita pentru a ne asigura de faptul ca curentul maxim de iesire din CMOS-ul 4001 nu este depasit.
Amplificatorul nu trebuie folosit cu impedante la mici de 3Ohmi.Integratul AN7147fa furniza in mod normal 4,3W la 4 Ohmi .Carcasa acestuia va trebuii racita cu un radiator mic ,aproximativ 6K/W sau mai mare.

Schema amplificatorului:


Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.