Sursa de curent constant pentru alimentarea LED-uri-lor de mare putere.



LED-uri-le de mare putere necesita curenti mari pentru a functiona.Limitarea curentului furnizat poate fi realizat in cateva moduri diferite insa cand vine vorba de LED,eficienta si economia trebuiesc luate neaparat in considerare.
Metoda ideala pentru a alimenta un LED este prin a folosi o sursa de curent constant special adaptata pentru nevoile acelui LED.O sursa liniara de curent constant poate disipa ineficient foarte multa energie si se poate supraincalzi in timp.Regulatoare in comutatie sunt solutia perfecta pentru a realiza acest lucru.

In circuitul urmator vom folosi un regulatoar in comutatie pentru a furniza un curent constant,care sa fie eficient energetic si care sa ramana rece in functionare.

Integratul LM2578HV este capabil sa lucreze cu tensiuni la intrare de pana la 60V.Are o referinta interna de 1.23V.
In chema de mai jos ,VBIAS este legat la masa (OV).VOUT este tensiunea de referinta a lui LM2578HV (1,23V),de aici rezulta RSENSE care se calculeaza 1,23 / 8 * 0,7 =1,23/5,6 = 0.219 sai 0,22 pentru ca este destul de apropiat ca valoare.

SCHEMA ELECTRICA:



Etichete: ,

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.