Amplificator Video


Amplificatorul video din imaginea de mai jos este binecunoscut printre cunoscatori.Simplu dar in acelasi timp foarte folositor. are insa si renumele de a distruge foarte usor tranzistorii daca potentiometrele(nivelul de negru si amplitudinea semnalului) sunt in pozitia de "maxim".Din fericire ulterior s-a gasit solutia la aceasta problema prin adaugarea a doi rezistori.Daca in schema noastra R3 si R4 sunt in conectare direacta,in versiunea originala P1 era complet intr-o directie iar P2 in directie opusa facand un curent mare sa curga printre aceastea si sa faca Tranzistorul T1 sa i-si dea duhul.

Mai mult ,cu banda lui P2 la impamantare ,curentul de pe baza lui T2 ar ajunge la un nivel periculos de mare.Rezistentele R3 si R4 ofera suficienta protectie intrucat acestea limiteaza durentul la baza la maxim 5mA.
Condensatorul C4 impiedica rezistenta R4 sa auba un efect advers de distorsionare asupra amplificarii.
Etichete: ,

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Abrriel

{picture#https://1.bp.blogspot.com/-yq-rM9r2WT8/Whuh4MzPoMI/AAAAAAAASus/8VkwPgU1dZ0nKxOhi1KeZ9xseKAmBI5dgCK4BGAYYCw/s1600/SE_Antet.png} Descrierea Autorului {facebook#https://www.facebook.com/SchemeElectrice/} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.